Horari: De Dilluns a Divendres de 8:30h a 14:30h i Dijous de 16:00h a 19:00h

Notícies

  • Home
  • Notícies
  • RESUM JORNADA “COM CERTIFICAR LES INSTAL·LACIONS DE PROTECCIÓ PASSIVA”
RESUM JORNADA “COM CERTIFICAR LES INSTAL·LACIONS DE PROTECCIÓ PASSIVA”

RESUM JORNADA “COM CERTIFICAR LES INSTAL·LACIONS DE PROTECCIÓ PASSIVA”

La primera part de la jornada va esser encapçalada per la presentació de la nova “SP 136 de Certificació d’instal•lació o aplicació de productes de protecció passiva contra incendis”, pel Sr. Santi Jené, tècnic de prevenció de la Regió de Lleida de Bombers de la Generalitat de Catalunya, on es va exposar que aquesta instrucció, que serà d’obligat compliment a partir de la seva entrada en vigor (es suposa que ara que està format el govern entrarà a l’estiu), neix de la mancança de normativa reguladora en l’àmbit de la protecció passiva envers la protecció activa (RIPCI), i que el seu objectiu és certificar totes les instal•lacions de protecció passiva que s’apliquen en els processos d’edificació, amb la finalitat de garantir que tant la empresa instal•ladora com la direcció facultativa han executat correctament aquests sistemes. En principi està pensada perquè certifiqui la empresa instal•ladora, no obstant, també ho pot fer la direcció facultativa.
En la segona part de la jornada es va presentar la “Guia de bones pràctiques per a la protecció passiva contra incendis”, per la Sra Dolors Costa, coordinadora del GT de Protecció Passiva. Aquest document va esser elaborat pel “Clúster de Seguretat contra incendis” amb l’objectiu de facilitar una guia per a tots els agents que intervenen en l’aplicació de mesures de protecció passiva en el procés d’edificació. Com arquitectes tècnics, responsables de l’execució de l’obra i del control de qualitat, ens és un document útil on es referencia com s’ha de fer el control de recepció en obra dels productes, el control de l’execució de l’obra, el control de l’obra acabada, i per últim, el seu manteniment.
Acte seguit es van fer una sèrie de presentacions de les diferents empreses instal•ladores de protecció passiva que varen assistir a la jornada, i mostraven un exemple de com aplicaven la Guia de bones pràctiques en el seu procés d’instal•lació, en relació amb les normes UNE d’aplicació.
Per concloure la jornada es va fer una taula multidisciplinar, on van intervenir el Sr. Oriol Pelegrí, vicepresident de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida, Sra. Elia Muns, directora tècnica PCI a EICON, i el Sr. Jordi Astudillo, representant del Col•legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Lleida. Les tres parts integrants van valorar positivament la creació d’aquesta instrucció i la guia per a certificar les instal•lacions o aplicacions de productes de protecció passiva contra incendis, ja que això suposarà una millor especialització de les empreses instal•ladores, i de la direcció facultativa. S’ha demostrat que en molts processos d’edificació s’inverteix en mesures de protecció passiva i que per una mala execució o un mal ús, acaben essent ineficaces.


Aquesta pàgina web utilitza cookies per a millorar el seu funcionament. Si continua navegant considerarem que accepta el seu ús.